مجتمع تجاری ارگ

مجتمع تجاری ارگ

مکان : تهران
معمار : نا معلوم
کاربری : تجاری
زمان : 2014
تاریخ : می 23, 2021

 مجتمع تجاری ارگ
آدرس: تهران، میدان تجریش، خیابان سعد آباد
دفتر معماری: گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا
معماران: علیرضا شرافتی، پانته آ اسلامی
همکار طراحی: محسن طلوع شریفی
سال: ۱۳۹۱ (شروع بازسازی)
سال اتمام پروژه: ۱۳۹۳
نوع: تجاری، بازسازی
مساحت زمین: ۱۱۵۰۰مترمربع
مساحت زیربنای کل قبلی: ۷۵۰۰۰ مترمربع
مساحت زیربنای کل فعلی: ۷۸۰۰۰ مترمربع
مساحت زیربنای خالص: ۱۳۰۸۰مترمربع
طراحی اولیه: مهندسین مشاور ابنیه نواندیش
جوایز مجتمع تجاری ارگ : رتبه دوم( مشترک) بخش بازسازی، جایزه معمار۱۳۹۴

برای مطالعه طراحی فضای تجاری ورد لینک روبرو شوید : معماری فضای تجاریمعماری داخلی فضای تجاری

در دهه گذشته افزایش شدید نقدینگی به سبب افزایش درآمد نفتی موجب پیدایش شرکتهای نوپا در بخش ساختمان (به علت عدم سود آوری بخشهای صنعت و…) گردید. در نتیجه تعداد زیادی پروژه های عظیم تعریف شد که بعضی از آنها در میانه راه به مشکلاتی برخورده و نیاز به بازنگری اساسی داشتند و بخش جدیدی در دسته بندی انواع معماری بوجود آورد که در آن بخشی از ساختمان شکل گرفته و قابل تغییر نیست و بایستی با قبول شرایط به بازسازی (باز طراحی) و ارتقاء کیفی فضا پرداخت. در سال ۱۳۹۱ طراح در مسابقه اي برنده شد تا طراحي نما، محوطه، بام و فضاهای داخلی مجموعه ای تجاري را انجام دهد که مراحل طراحي معماری آن تکمیل شده و ساخت اسکلت آن رو به اتمام بود اما رضایت کارفرما را از بابت کیفیت فضایی جلب نکرده بود. از اینرو طراح با کسب اختیاراتی محدود به سبب مسایل اجرایی به بازنگری در طراحی همزمان با اجرا پرداخت.(مجتمع تجاری ارگ )

برای مطالعه ی طراحی فروشگاه وارد لینک مقابل شوید: طراحی مرکز خریدویترین در مغازه

در راستاي باز طراحي نما مجتمع تجاری ارگ ، تصميم بر ساده کردن احجام و ايجاد سطحي نرم و خنثي در جهت کاهش اغتشاش بصري ناشي از همسايگي‏هاي پروژه گرفته شد. لذا بخشهایی از سازه حذف گردید و بخشهایی به ان اضافه گردید. از شيشه در جهت بازتاب درختان کهنسال پيراموني و تاکيد بر رشته کوه‏هاي قرار گرفته در شمال پروژه استفاده شد. ترازهاي ارتفاعي متفاوت پروژه با محوطه‏سازي و تبديل شدن پله ‏ها به سکوهاي طولي باعث ايجاد ارتباط معبر پياده به محوطه و شکل‏گيري يک فضاي عمومي شهري گرديد. در طراحي داخلي، اتصال راهروهاي شرقي و جنوبي مجموعه که بيش از اين توسط ويد مرکزي قطع شده بود، به عنوان ايده اصلي تعیین شد که این اتصال از طریق امتداد سقف کاذب و کفسازی حاصل گردید.

منبع:caoi

+1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

© Copyright 2019 All Rights Reserved