مرکز لو کوربوزیه (موزه هیدی وبر)

مرکز لو کوربوزیه (موزه هیدی وبر)

تاریخ : می 20, 2021

 

 

مرکز لو کوربوزیه (موزه هیدی وبر)

موزه، گالری، خانه‌ها

مکان: زوریخ، سوییس

معماران: لو کوربوزیه

مساحت: ۳۱۵۶ متر مربع

سال: ۱۹۶۷

 

غرفه لو کوربوزیه با سقف استیل شناور و پانل‌های رنگی روشن آخرین ساختمان لو کوربوزیه است که پیش از مرگش در سال ۱۹۶۵ طراحی شد. این ساختمان که در سال ۱۹۶۷ به اتمام رسید، نماد تغییر نبوغ کوربوزیه به عنوان یک معمار، نقاش و مجسمه‌ساز است. این کار هم به صورت عمدی انجام می‌شود، زیرا این یک فضای نمایشگاهی برای کارهای زندگی او است و طبیعتاً چون یک ساختمان است که به طرز ماهرانه ای طراحی شده است. جالب اینجاست که این بنا به نوعی از سبک شهرتش، بتن، سنگ، تکرار یکنواخت و غیره متفاوت است. این کار باعث استفاده از فولاد می‌شود و با استفاده از آن به کاوش در پیش ساخته و مونتاژ و آزادی از طریق مدولار می‌پردازد. کاملاً باز اما بی نهایت سازگار است.

 

 

 

 

 هیدی وبر، یک طراح داخلی موفق و به اصطلاح حامی بزرگ کوربوزیه، این ساختمان را در سال ۱۹۶۰ ساخت تا هر دو برای خود یک خانه کوچک باشد و یک ساختمان برای آثار هنری لو کوربوزیه، که او قبلاً سالها را در حمایت از آن سپری کرده بود. پس از آن، این پروژه کار کامل هنری یا Gesamtkunstwerk بود، که در آن کوربوزیه برای هنر خود یک ساختمان طراحی می‌کرد. به گفته زیگفرید گیدیون، این یک وظیفه شایسته برای کوربوزیه بود،  این اساساً ترکیبی از هنر است که به شدت در هر چیزی که خلق کرده است، بیان شده است.

 

 

 

این ساختمان از دو عنصر حجمی بزرگ تشکیل شده است: یک چتر آفتابی شناور و زیر آن، یک حجم دو طبقه خطی روی یک غرفه بتن. قطعات قالب‌های فولادی مدولار با ابعاد استاندارد ۲۲۶ cmx۲۲۶cmx۲۲۶cm (حدود ۷.۵ فوت مکعب) چارچوب ساختاری حجم اصلی را تشکیل می‌دهند. دو مجموعه از این مکعب‌ها بر روی هم چیده شده اند تا به ارتفاع دو طبقه ساختمان برسند. تمام عناصر لازم از جمله دیوارها، پنجره‌ها، درها و غیره به این قاب‌ها چفت شده اند. ماهیت این قطعات پیش‌ساخته برای یک طرح کاملاً باز است که می‌تواند به اراده تقسیم شود، راحتی مناسب برای یک نمایشگاه ترکیبی / مکان مسکونی است. در این روش، لو کوربوزیه از قطعات استاندارد شده برای ایجاد فرم‌های منفرد به جای تکرارهای یکنواخت استفاده کرد.

ساختار سقف، که بر روی چهار پشتیبان مستطیل‌شکل قرار دارد، متشکل از دو عنصر مربعی 12mx12m ساخته شده از ورقه‌های فولادی جوش داده شده است. هر میدان به شکل یک چتر است، که یکی رو به بالا و دیگری رو به پایین است. کل ساختار از پیش ساخته است: توسط فولاد تولید می‌شود، در بزرگترین قطعه ممکن به سایت آورده می‌شود، در حالت نهایی در سطح زمین مونتاژ می‌شود و سرانجام به جای خود بلند می‌شود. این دو طوطی در طول ساخت و ساز از پوشش آفتاب و باران تأمین شده و همچنان پوشش کل غرفه را پوشش می‌دهد، ضمن اینکه به عنوان یک عنصر زیبایی شناختی غالب ساختمان نیز عمل می‌کند.

 

 

لوکوربوزیه-خانه

 

 

پنل‌  مینایی در رنگ‌های اصلی و پوشش شیشه‌ای، حجم اصلی ساختمان را پوشش می‌دهند. در زبان دیگر ساختمان، پانل‌ها یک بعد استاندارد دارند، یک سوم اندازه مکعب فولادی. پانل‌ها و رنگ‌های مربوطه آن‌ها در کل ساختمان با یک ریتم قابل درک توزیع می‌شوند.

علی‌رغم آنچه که به نظر می‌رسد تمرکز اصلی به خود ساختمان باشد، غرفه مورد غفلت قرار نمی گیرد. درها و پنجره‌هایی که به بیرون باز می‌شوند کمک می‌کنند تا مرز بین بیرون و داخل را محو کنند و یک باغ سقف در زیر ساختار چتر اجازه می‌دهد تا از محل زیبای آن، که شامل یک استخر کوچک مجاور غرفه است، قدردانی کند.

مهم است که توجه داشته باشید که اولین طرح برای این پروژه، که در سال ۱۹۶۱ به وبر ارائه کرد، خواستار ساخت کامل ساختمان شد. تا سال ۱۹۶۲ بود که کوربوزیه طراحی را به طور عمده در فولاد تغییر داد. با این حال، در آخرین شکل خود، او انتخاب کرد که از بتن استفاده کند، اما تنها برای گردش عمودی. این شامل دو ساختار است: راه‌پله داخلی در فضای استودیو دو طبقه و شیب خارجی که هر دو از زمین تا باغ بام حرکت می‌کنند.

 

منبع:archdaily

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

© Copyright 2019 All Rights Reserved