مرکز ورزش‌های آبی لندن برای المپیک تابستانی (London Aquatics Centre for Summer Olympics)

مرکز ورزش‌های آبی لندن برای المپیک تابستانی (London Aquatics Centre for Summer Olympics)

تاریخ : می 20, 2021

 

مرکز ورزش‌های آبی لندن برای المپیک تابستانی ۲۰۱۲

ورزشی-استخر

لندن، انگلستان

معماران: زاها حدید

مساحت: ۱۵۹۵۰۰ متر مربع

سال: ۲۰۱۱

 

مفهوم طراحی

مفهوم معماری مرکز ورزش‌های آبی لندن از هندسه سیال آب در حرکت، ایجاد فضا و محیطی اطراف الهام‌گرفته شده است که مناظر کنار رودخانه پارک المپیک را منعکس می‌کنند. یک سقف عایق بندی شده از سطح زمین به عنوان موج بیرون می‌آید – استخرهای مرکز را با ژست یکپارچه سیال محاصره می‌کند، ضمن اینکه حجم استخرهای شنا و غواصی را نیز توصیف می‌کند.

مرکز ورزش‌های آبی انعطاف پذیری ذاتی طراحی شده است تا 17.500 تماشاگر را برای بازی‌های لندن 2012 در حالت “المپیک” در خود جای دهد و در عین حال ظرفیت بهینه ۲۰۰۰  نفر  تماشاچی را برای استفاده در بعد از بازی‌ها فراهم می‌کند.

 

زمینه سایت

مرکز ورزش‌های آبی در داخل طرح اصلی المپیک قرار دارد. در حاشیه جنوب شرقی پارک المپیک در مجاورت مستقیم به استراتفورد واقع شده است و دسترسی جدیدی از پیاده به پارک المپیک از طریق پل شرقی – غربی (به نام پل شهر استراتفورد) به عنوان دروازه اصلی پارک به طور مستقیم از مرکز عبور می‌کند. چندین پل عابر پیاده نیز این سایت را به پارک المپیک بر روی کانال موجود متصل خواهند کرد.

مرکز ورزش‌های آبی به اصلی ترین فضاهای عمومی ضمنی در پارک‌های المپیک و استراتژی‌های برنامه ریزی شهر استراتفورد اشاره می‌کند: اتصال شرقی – غربی پل شهر استراتفورد و ادامه پارک المپیک در امتداد کانال.

چیدمان

مرکز ورزش‌های آبی بر یک محور متعامد عمود بر پل شهر استراتفورد برنامه ریزی شده است. هر سه استخر در این محور تراز شده اند. استخر آموزش در زیر پل با استخرهای مسابقه و غواصی واقع در سالن استخر بزرگ که در پشت بام محصور شده است. استراتژی کلی این است که پایه‌های سالن استخر را به عنوان تریبون متصل به پل شهر استراتفورد قاب بندی کنید.

 

هافتون + کرو

این عنصر سکو شامل انواع برنامه‌های متنوع و سلولی در یک حجم معماری واحد است که به طور کامل با پل تطبیق داده می‌شود. سکو از روی پل به پایین سرازیر می‌شود تا به سطح پایینی کانال برسد.

 

بخش طولی (حالت المپیک)

سالن استخر در بالای سکو توسط یک سقف بزرگ که در همان محور استخرها قوس دارد، واقع شده است. شکل آن توسط چشم انداز 17.500 تماشاگر در حالت المپیک تولید می‌شود. از هندسه دو خمیده برای تولید یک ساختار قوس پارابولیکی استفاده شده است که ویژگی‌های منحصر به فرد سقف را ایجاد می‌کند. برای تمایز بین حجم استخر رقابت و استخر غواصی، سقف شکوفا می‌شود. با پیش بینی فراتر رفتن سالن استخر، سقف به قسمت‌های خارجی و ورودی اصلی روی پل گسترش می‌یابد که دسترسی اولیه در حالت میراث خواهد بود. از لحاظ ساختاری، سقف در 3 موقعیت اولیه با باز شدن بین سقف و سکو مورد استفاده برای صندلی‌های تماشاگر اضافی در حالت المپیک، پایه ریزی شده و سپس با یک نمای شیشه ای در حالت میراث، پر می‌شود.

 

منبع:archdaily

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

© Copyright 2019 All Rights Reserved